Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Συλλυπητήρια μηνύματα από την τουρκική πολιτική ηγεσία

Συλλυπητήρια μηνύματα από την τουρκική πολιτική ηγεσία

4
0

Ο Πρόεδρος της ΜΕΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, ο πρόεδρος Επικοινωνίας της Προεδρίας και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Εξέδωσαν συλλυπητήρια μηνύματα για τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου

Συλλυπητήρια μηνύματα από την τουρκική πολιτική ηγεσία στον θάνατο του πρώτου εκλεγμένου ηγέτη της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μήνυμα που ανάρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μουσταφά Σέντοπ είπε: «Ο Μόρσι είναι ένας μεγάλος ηγέτης ο οποίος έδειξε το θάρρος να σταθεί στο πλευρό της νομιμότητας. Ο Μόρσι είχε φυλακιστεί αλλά ήταν πιο ελεύθερος από αυτούς που τους είχαν φυλακίσει».

«Συλλυπητήρια στον αιγυπτιακό λαό, τον ισλαμικό κόσμο και τα καταπιεσμένα έθνη. Πιστεύω πως ο αγώνας του και η ζωή του θα καθοδηγήσει τις επόμενες γενιές» είπε ο Σέντοπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχήθηκε συλλυπητήρια για τον Μόρσι με την ανάρτηση που έκανε από το λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά με τον θάνατο του Μόρσι σε δικαστική αίθουσα ο Τσαβούσογλου είπε:

«Το πραξικόπημα τον απομάκρυνε από την εξουσία. Αλλά η ανάμνηση του δεν θα σβηστεί από τις καρδιές μας. Η ούμμα δεν θα ξεχάσει την αλύγιστη στάση του».

Μια ανάρτηση από το λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε και ο Πρόεδρος Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Φαχρεττίν Αλτούν ο οποίος είπε:

«Ο πρώτος εκλεγμένος με δημοκρατικές μεθόδους πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος ανατράπηκε με ένα αιματηρό πραξικόπημα μπροστά στα μάτια του κόσμου, απεβίωσε».

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ είπε: «Ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της Αιγύπτου ύστερα από τον ανήθικο και παράνομο πραξικόπημα εκδικάζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων υπό τον ζυγό της χούντας. Έπεσε μάρτυρας σε δικαστική αίθουσα. Ευχόμαστε ο Αλλάχ να αναπαύσει την ψυχή του μάρτυρα Μόρσι».

Ο Τσελίκ αντέδρασε και στον ενταφιασμό της σορού του Μόρσι χωρίς να παραδοθεί στην οικογένεια του λέγοντας:

«Εκείνοι που επιτίθενται στις ανθρώπινες αξίες με τις μηχανές θανάτου που έχουν στα χέρια τους σαπίζουν ενώ είναι ακόμη στη ζωή. Φοβούνται από την σορό ενός τίμιου ανθρώπου που έχασε τη ζωή στη δικαστική αίθουσα. Αυτός που σαπίζει φοβάται από τον ζωντανό».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz