Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

25
0

Η ταινία με τίτλο «Πρόσθεση όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός όχι διαίρεση: μια άλλη εκπαίδευση για τα παιδιά της μειονότητας στη (Δυτική) Θράκη» προβλήθηκε στον κινηματογράφο Odeon στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Η ταινία διάρκειας 75΄, σε σκηνοθεσία του Θάνου Αναστόπουλου, μεταφέρει στις οθόνες τις εργασίες και τις δραστηριότητες που έγιναν σε 10 χρόνια στα πλαίσια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης των Μουσουλμανοπαίδων», με στόχο την ελληνομάθεια και την ένταξη των παιδιών της μειονότητας στην κοινωνία.

 

Η ταινία παρουσιάζει την επιτυχία που είχε η αξιοποίηση της τεχνολογίας με τη χρήση υπολογιστών και ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υλικών, την αποτελεσματικότητα των παιδαγωγικών μεθόδων που κινητοποιούν την περιέργεια των παιδιών για τη γνώση, τα μικρά θαύματα που πετυχαίνει η συμμετοχή των παιδιών στην ερευνητική διαδικασία, τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της αρχής ότι ο σεβασμός στις ταυτότητες των μαθητών είναι το θεμελιακό κίνητρο για τη μάθηση και την κοινωνικοποίηση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, στα δυσπρόσιτα, απομονωμένα και παραδοσιακά χωριά.

 

Την ταινία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου Μεχμέτ Ντερτιμάν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, οι υπεύθυνες του προγράμματος Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα, ο εκπρόσωπος του Γεν. Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής Σερντάρ Καράπατσα, ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας Κουρούδης, ο Συντονιστής Μειονοτικών Σχολείων Νίκος Παπαγεωργίου, η τέως Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Μανωλιά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαΐδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν.

 

Πριν από την προβολή της ταινίας, η Φραγκουδάκη έκανε μια σύντομη ομιλία παρουσίασης και συνοπτικά αφηγήθηκε τα 10 χρόνια του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε το 1997 και συνεχίστηκε μέχρι το 2008. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν στο πρόγραμμα. «Απόψε εδώ θα παρακολουθήσετε τι κάναμε στο πρόγραμμα που διήρκησε μια 10ετία. Ξεκίνησε η 4η περίοδος του προγράμματος που θα είναι στο διάστημα 2010-2013 και συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων εκείνους από την τοπική κοινωνία που θα σχολιάσουν την ταινία. Καλέσαμε τους Βουλευτές, αλλά αυτήν την στιγμή όλοι τους είναι στην Βουλή και δεν μπόρεσαν να έρθουν. Έστειλαν όμως τους εκπροσώπους τους. Επίσης, υπάρχει και μια γραπτή ανακοίνωση από τον Χατζηοσμάν, θα ήθελα να σας την διαβάσω» δήλωσε η Φραγκουδάκη.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz