Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

27
0

Φώφη Γεννηματά : Θα δεχτούμε με σεβασμό τις προτάσεις της μειονότητας

 

Ο πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, στις 18 Απριλίου επισκέφτηκε την υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της. Λόγος της συνάντησης ήταν η σχετική με την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων ανακοίνωση τύπου του υπουργείου της 15ης Απριλίου.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης κατά την συνάντηση περιέγραψε στην υφυπουργό την κατάσταση σχετικά με την ενοποίηση των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή. Επίσης ζήτησε πριν την κατάληξη συμπερασμάτων, να υπάρξει πρώτα ένας έντονος και περιεκτικός διάλογος του υπουργείου με τους φορείς της μειονότητας, και στο στάδιο της λήψης αποφάσεων να αξιοποιηθούν με σοβαρό τρόπο οι προτάσεις που θα έρθουν από την μειονότητα.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε πως η ανακοίνωση τύπου, ουσιαστικά ήταν μια κλήση προς τους μειονοτικούς φορείς να υποβάλλουν γραπτώς τις προτάσεις τους, και πως οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούνε κατά την λήψη των οριστικών αποφάσεων. Επίσης η υφυπουργός ανέφερε πως θα δεχτεί τις προτάσεις και τις απόψεις ων μειονοτικών φορέων με σεβασμό και πως θα ληφθούνε υπόψιν με σοβαρό τρόπο κατά τον τελικό σχεδιασμό.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz