Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

20
0

Από τον Δήμο Κομοτηνής, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, ανακοινώνονται τα εξής:

Ο έλεγχος για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία, μετά από καταγγελίες που γίνονται μέσω του Πανελλαδικού αριθμού 1142.

Η υπηρεσία ενημερώνεται για την καταγγελία με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε έλεγχο.

Έτσι, τον Ιανουάριο, μετά από 49 καταγγελίες και ελέγχους, επιβλήθηκαν μόλις 2 πρόστιμα, τον Φεβρουάριο μετά από 50 ελέγχους επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα και τον Μάρτιο μετά από 72 ελέγχους επιβλήθηκαν 7 πρόστιμα.

Τον Απρίλιο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα αναμένεται να είναι πολύ λιγότερα, όπως και τους επόμενους μήνες, λόγω του καιρού που επιτρέπει τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων που ελέγχονται.

Οι έλεγχοι και η επιβολή των προστίμων γίνεται, λοιπόν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μετά από καταγγελία στο 1142, την οποία η υπηρεσία δεν μπορεί να αγνοήσει και η τήρηση του νόμου γίνεται χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό των υπευθύνων.

Πολύ δε περισσότερο δεν ευσταθούν δημοσιεύματα για διαχωρισμό των καταστηματαρχών με θρησκευτικά ή άλλου είδους κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία είναι στη διάθεση όσων τα ζητήσουν.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz