Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας επιτέθηκαν Τοβούζ του Αζερμπαϊτζάν

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας επιτέθηκαν Τοβούζ του Αζερμπαϊτζάν

2
0

Διατριβές που σχετίζονται με την επόμενη απόπειρα πρόκλησης απο τις αρμενικές στρατιωτικές μονάδες.

Στις 12 Ιουλίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας επιτέθηκαν, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό στις θέσεις με κατεύθυνση την περιοχή Τοβούζ του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των κρατικών συνόρων με την Αρμενία.

Ως αποτέλεσμα των αντιποίνων  που έλαβε ο Στρατός του Αζερμπαϊτζάν, ο εχθρός απωθήθηκε, το ανθρώπινο δυναμικό και ο στρατιωτικός του εξοπλισμός υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τα αντίποινα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ήταν επαρκή για να ανταποκριθούν αποφασιστικά ενάντια στην πρόκληση της Αρμενίας.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που διαδίδονται, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έπληξε σοβαρά τη θέση των αρμενικών στρατιωτικών μονάδων, με αποτέλεσμα την καταστροφή του εξοπλισμού και του ανθρωπίνου δυναμικού της αντίπαλης πλευράς.

Η επόμενη πρόκληση των αρμενικών στρατιωτικών μονάδων στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής της Αρμενικής κυβέρνησης από τη διεθνή κοινότητα, καθώς και στη μείωση των σοβαρών εντάσεων στη χώρα.

Σήμερα, η Αρμενία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης του κοινού στην κυβέρνηση. Τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, η διαφθορά, τα αμέτρητα προβλήματα στην καταπολέμηση του κορονοϊού, η καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η καταστολή πολιτικών αντιπάλων, η ελευθερία του λόγου έβαλαν την κυβέρνηση Pashinyan σε πολύ δύσκολη θέση. Η πρόκληση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν αποσκοπεί να υπερβάλει το ζήτημα των ξένων εχθρών της κυβέρνησης Pashinyan και να αφαιρέσει από την ημερήσια διάταξη τα προβλήματα που δημιουργεί η ανίκανη διοίκησή της.

Ο Pashinyan πιστεύει ότι εάν κινητοποιήσει την κοινωνία απέναντι σε εξωτερικές απειλές έτσι θα αφοπλίσει την αντιπολίτευση  και με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί η σοβαρή απειλή για την κυβέρνηση ·

Επί του παρόντος, η κατάσταση στην Αρμενία είναι πολύ περίπλοκη, η διαδικασία ενοποίησης της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες του Pashiniyan να λύσει το πρόβλημα με τέτοιες προκλήσεις θα αποφέρουν αποτελέσματα.

Η αρμενική κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει ξανά, προσπαθεί ακόμα να κρύψει την ουσία του ζητήματος και να συγχέει τη διεθνή και τοπική κοινότητα με ψευδείς πληροφορίες. Η παραπληροφόρηση της αρμενικής κυβέρνησης και η απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τους νεκρούς προκάλεσαν σοβαρή δυσαρέσκεια στον αρμενικό λαό. Ξεκίνησαν διαμαρτυρίες στην Αρμενία, με ακτιβιστές να ασκούν έντονη κριτική στην αρμενική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ισχυρισμοί ότι η αρμενική κυβέρνηση φέρεται να κατέσχεσε τη θέση των στρατιωτικών μονάδων του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι παρά ψέματα και παραπληροφόρηση. Ακόμη και οι ίδιοι οι Αρμένιοι απαντούν ειρωνικά σε τέτοιες δηλώσεις.

Το περιστατικό που συνέβη στις 12 Ιουλίου αντιμετωπίστηκε με οργή από το λαό του Αζερμπαϊτζάν. Υπήρξαν κλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να συγκεντρώσουν απλούς πολίτες και να πάνε στην πρώτη γραμμή, να πάρουν τα όπλα και να απελευθερώσουν τα εδάφη μας από την κατοχή.

Από τη μία πλευρά, αυτό έδειξε υψηλό επίπεδο πατριωτισμού στην κοινωνία του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά τώρα δεν βρισκόμαστε στις  αρχές της δεκαετίας του 1990  όπου δεν υπήρχε  τακτικός στρατός, για να υποχρεούνται οι πολίτες να υπερασπίζονται τα εδάφη μας μόνοι τους.

Οι ανεπιθύμητες χαοτικές πρωτοβουλίες μπορούν μόνο να ευχαριστήσουν τους εχθρούς μας και να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση για τη χώρα μας και τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Για αυτόν τον λόγο, το κάλεσμα ορισμένων χρηστών μέσω των <<social media>> να πάρουν τα όπλα και να πάνε στην πρώτη γραμμή είναι μη αποδεκτές.

Σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν έχει έναν ισχυρό στρατό καθώς είναι έτοιμος και ικανός να ελευθερώσει τα κατεχόμενα  εδάφη μας και να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή που θα του ανατεθεί με εντολή του Ανώτατου Διοικητή του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz