Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Επίσκεψη Χατζηοσμάν στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των κερασοπαραγωγών

Επίσκεψη Χατζηοσμάν στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των κερασοπαραγωγών

23
0

Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο, επισκέφτηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μεταφέρει την εικόνα των καταστροφών που προκλήθηκαν στις κερασιές της περιοχής του γιακά στη Ροδόπη από την χαλαζόπτωση της 13ης Μαΐου.

Η έντονη και παρατεταμένη χαλαζόπτωση έπληξε τα περισσότερα κερασοχώρια του γιακά και προκάλεσε τεράστιες ζημιές. Ο βουλευτής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών οι οποίοι βλέπουν έντρομοι την παραγωγή τους να καταστρέφεται από χαλαζόπτωση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με την διοίκηση του τοπικού παραρτήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησε να κινηθεί το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Πράγματι, σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, κλιμάκιο του τοπικού παραρτήματος του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης με επικεφαλή τον Προϊστάμενο, Δημήτρη Πανταζή, μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών και αύριο οι πληγέντες παραγωγοί μπορούν να μεταβούν στους κατά τόπους δήμους για να υποβάλουν τις απαραίτητες δηλώσεις ζημιάς.

Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν μετέβη στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, συνάντησε τον Πρόεδρο του Οργανισμού και του παρέδωσε κλαδιά κερασιάς για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής. Ο βουλευτής μετέφερε την απόγνωση των παραγωγών που βλέπουν την φετινή παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Τέλος, ο κ. Χατζηοσμάν ζήτησε από τον Πρόεδρο να κινητοποιήσει άμεσα τον μηχανισμό καταγραφής των ζημιών και αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών και να δοθεί προτεραιότητα στους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης οι οποίοι για δεύτερη συνεχή χρονιά πλήττονται από χαλαζόπτωση, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των παραγωγών στις οποίες καταστράφηκε το σύνολο της παραγωγής.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz