Ana Sayfa Ελληνικά Νέα «Δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς την άδεια μας»

«Δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς την άδεια μας»

7
0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε, «η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Διοίκηση της  Νότιας Κύπρου δεν μπορούν να κάνουν βήμα (στην Ανατολική Μεσόγειο) χωρίς την άδεια μας.»

Σε εκπομπή στη TRT συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ότι αφορά το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με τη Λιβύη είπε πως η Τουρκία χρησιμοποίησε τα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε,

«Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Διοίκηση της  Νότιας Κύπρου δεν μπορούν να κάνουν βήμα (στην Ανατολική Μεσόγειο) χωρίς την άδεια μας».

Ο Ερντογάν αξιολόγησε την επικαιρότητα και απάντησε ερωτήσεις στην κοινή μετάδοση του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  αφού σημείωσε πως με την συμφωνία για την Ανατολική Μεσόγειο  που υπογράφηκε με την Λιβύη, η Τουρκία χρησιμοποίησε τα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, είπε:

«Με τον τρόπο αυτό δέθηκαν τα χέρια της Ελλάδας, για αυτό τρελαίνονται».

«Μέχρι σήμερα πάντοτε χτύπησαν, πήραν. Στο εξής δεν θα γίνει έτσι, πλέον και εμείς θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας» ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε,

«Θα αγοράσουμε ακόμα ένα γεωτρύπανο. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα, ακόμα και στα διεθνή νερά».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως είναι έτοιμοι για διαβουλεύσεις με όλες τις παράκτιες χώρες και υπογράμμισε ότι συνεχίζουν να απευθύνουν έκκληση για δίκαιη λύση.

Κληθείς να απαντήσει «Αν θα αποσταλούν Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη» είπε:

«Αν το ζητήσει η Λιβύη, η Τουρκία θα λάβει η ίδια αυτή την απόφαση. Δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz