Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Από Σήμερα η Νέα Ταυτότητα

Από Σήμερα η Νέα Ταυτότητα

22
0

Ξεκινά από σήμερα 7/10 η εφαρμογή σε όλη τη χώρα του νέου συστήματος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας

– Πλέον η έκδοση Δελτίου Ταυτότητας θα πραγματοποιείται σε λίγα μόνο λεπτά.

Από Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία, που υλοποιούν συνεργαζόμενα, τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Εσωτερικών.

Πλέον, κάθε πολίτης θα μπορεί με μόνο δύο φωτογραφίες του και έναν μάρτυρα, να απευθύνεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Το νέο, γρήγορο και απλό σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση των πολιτών, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Είναι ενδεικτικό, ότι με τη μέχρι σήμερα διαδικασία, το κόστος των 450.000 περίπου αστυνομικών ταυτοτήτων που εκδίδονται κάθε χρόνο, ανέρχεται σε 128.000 ευρώ, ενώ απαιτούνται και περίπου 150.000 ωρών εργασίας δημοτικών και αστυνομικών υπαλλήλων.

Τα στάδια της ολιγόλεπτης διαδικασίας

– Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής αναζητά αυτεπαγγέλτως, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).

– Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

– Τα ερωτήματα εκτυπώνονται, και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά.

– Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις.

– Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.

– Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz