Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Απορρίφθηκε η αίτηση αναγνώρισης του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου

Απορρίφθηκε η αίτηση αναγνώρισης του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου

17
0

Το Πρωτοδικείο Ροδόπης απέρριψε το αίτημα ίδρυσης του “Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου”.

 

Το Πρωτοδικείο της Ροδόπης, απέρριψε την με αριθμ. κατάθεσης  ΕΜ 344/27-10-2010 και ημερομηνία δικ. 13 Απριλίου 2011 αίτηση αναγνώρισης με το σκεπτικό του μη προσδιορισμού  σε αυτήν, του όρου “Μειονοτικός” που αναγράφεται στην ονομασία του Συλλόγου ως “Μουσουλμανικού” ή “Τουρκικού”. Επικαλούμενο την περίπτωση που με τον όρο “Μειονοτικός” εννοείτο ο όρος “Τουρκικός”, αυτό θα αντιτίθεται στην δημόσια τάξη, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναγνώρισης του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου.

 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, Χαλήτ Χαμπίπογλου, δήλωσε: “Μάθαμε δια του τύπου την απόρριψη της αίτησης του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου Εβρένου. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, μας δείχνει ξεκάθαρα,  ότι δεν έχει γίνει καμία συγκεκριμένη πρόοδος ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz